Gymkana Fotogràfica
Aquesta és una activitat per a conèixer la nostra eina de treball com a fotògrafs: la càmera. Al bloc Xatakafoto ens proposàven fer una Gymkana, i nosaltres, l'hem fet; en aquesta hem fet diferents fotografies amb les que haviem d'explorar pels controls de la nostra càmera.
Activitat 1: Les esteles.
Una estela és un element lluminos que es mou dins l'enquadrament de la nostra imatge.
Per captar una estela ens anirà bé que sigui de nit (o estar en una zona fosca) ja que d'aquesta manera la llum destacarà més, també necessitarem configurar un temps d'exposició llarg a la càmara (la càmara ha de captar el moviment de l'objecte lluminós), configurarem una ISO baixa per reduir el risc de soroll a la nostra imatge i evitar que l'estela surti cremada.
Aquesta tècnica és totalment artística, mostra la realitat d'una manera que els nostres ulls no poden captar i ens dona una possibilitat de joc molt àmplia.
*Recomanació: utilitzar un trípode per estabilitat.

Per fer aquesta imatge vaig necessitar dos ajudants: el model, que simplement es colocava com volia; i l'Aleix, que amb dues bengales a les mans repassava rapid la silueta del David.
Aquesta ha estat una fotografia molt divertida de fer que m'ha permès jugar i experimentar amb la meva càmera.
estela, Cardedeu (2020)
Activitat 2: L'equilibri
En aquesta activitat aprendrem a utilitzar diferents iluminacions a les nostres fotos, això ens permetrà captar la realitat més fosca o clara segons el què volguem transmetre, també sabrem evitar que les nostres imatges quedin cremades o massa fosques.




Activitat 3: La Ràfega.
El mòde ràfega fa fotografies sense parar durant tot el temps que mantinguem apretat el botó de disparar. Aquest és potser el concepte de la Gymkana al que estic acostumada ja que sovint l'utilitzo al mòbil, les seves utilitats poden ser molt diverses en funció de la quantitat de fotos per segon que sigui capaç de fer la nostra càmera ( si podem fer moltes imatges per segon segurament podrem captar el moviment de les ales d'un ocell alçant el vol i si no tenim tanta cadència podem utilitzar aquest recurs per assegurar-nos de tenir alguna foto on tothom surti amb els ulls oberts).





Activitat 4: Retrats a desconeguts
Una de les intencions que té aquesta Gymkana és que perdem la por a sortir al carrer amb la càmera i per tal de fer això el web ens proposa fer fotos a desconeguts. Per tal de fer aquest exercici vaig anar a
La Bassa dels Anecs (La Roca).
Personalment no m'he sentit gens còmode fent aquesta activitat ja que trobo molt important la privacitat de les persones i la seva imatge, al fer fotos amb la reflex sovint la gent em mirava molesta i llavors jo esborrava les fotos. Trobo que fer fotos a desconeguts pot ser un recurs interessant si es fa amb una intenció clara, amb un objectiu artistic, però sens dubte no és quelcom que faci realment falta a l'hora d'expressar-se amb la fotografia. Per poder fer l'activitat aprofitant l'espai on era he fet retrats a tot un seguit d'animals que he pogut conèixer.





Activitat 2: Profunditat de camp
La profunditat de camp és l'espai que hi ha (per davant i per darrere) de l'element enfocat en una imatge. Si tenim una imatge nítida totalment o en gran part la profunditat de camp és gran, si tenim una imatge on la part nítida és més reduïda la profunditat de camp és petita. Per poder fer aquesta activitat necessitarem aprendre a enfocar imatges manualment, haurem d'explorar els modes de la nostra càmera i veure quins ens permeten desenvolupar aquesta funció.
A nivell narratiu, aquest recurs (la profunditat de camp) ens permet destacar elements sobre altres.